Basisschool de Vlieger op bezoek bij de BioWarmteCentrale

Veel scholen in Purmerend worden verwarmd met de groene warmte van BioWarmteCentrale de Purmer van Stadsverwarming Purmerend. Wij zijn trots op onze BioWarmteCentrale en willen dat graag met de leerlingen van de groepen 8 van het basisonderwijs in Purmerend delen. We laten zien dat we met onze centrale -door het gebruik van biomassa (de houtsnippers van Staatsbosbeheer)- op jaarbasis vele tonnen CO2-uitstoot besparen.

Daarom nodigen we scholen actief uit om langst te komen voor een rondleiding in onze BioWarmteCentrale (Baanstee-Oost, Contact 1A in Purmerend). Voorafgaand aan het bezoek krijgen de leerlingen van ons educatief materiaal (in de vorm van boekje, werkbladen en een bijbehorende docentenhandleiding). Hiermee kunnen ze zich voorbereiden op / verdiepen in de thema’s duurzaamheid (wat kunnen ze zelf doen om een steentje bij te dragen aan een beter milieu) en duurzame energie (wat is biomassa en hoe verkrijg je daar warmte uit).

Vandaag hadden we ruim 30 leerlingen van van basisschool de Vlieger op bezoek.