Tarieven 2019

Met ingang van 1 januari 2019 gelden er nieuwe tarieven voor de levering van warmte van Stadsverwarming Purmerend (SVP).
Klik hier voor de Tarievenkaart 2019.
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) bepaalt jaarlijks de warmtetarieven volgens het “niet-meer-dan-anders-principe”. Dat betekent dat de gemiddelde gasklant evenveel betaalt voor eenzelfde hoeveelheid warmte als een gemiddelde warmteklant.
Klik hier voor meer informatie op de website van de ACM.
De warmteprijs is gekoppeld aan de gasprijs, inclusief energiebelasting (EB) en opslag duurzame energie (ODE). Omdat zowel de gasprijs als de EB en ODE zijn gestegen, is ook de GJ-prijs in 2019 gestegen. Anderzijds heeft SVP het tarief voor huur van de afleverset kunnen verlagen met ruim € 24 incl. BTW (=12 %) per jaar, doordat er steeds meer afleversets in eigendom van SVP komen wat kostenverlagend werkt voor SVP.

Spaarzaam omgaan met warmte bespaart u geld!

 • Zorg voor een goede inregeling van uw cv-installatie. U kunt dit controleren door alle radiatoren open te zetten en te voelen of deze in het midden gelijkmatig warm worden. Is dit niet het geval, laat* dan een erkend installateur de inregeling aanpassen. Let op: Kies hierbij voor een gecertificeerde ‘Keurmerk Installateur’, te herkennen aan het logo:
  Een lijst met erkende installateurs vindt u ook op deze website.
  Deze installateur kan u ook advies geven over de energiezuinigheid van uw installatie, waardoor u tot wel 40% van uw stookkosten kunt besparen.
 • Ventileer, maar hou zoveel mogelijk de warmte binnen & voorkom tocht. Heeft u mechanische ventilatie? Laat deze niet continu op de hoogste stand staan, vooral niet in de winter.
 • Laat overdag zonlicht binnen. Sluit ’s avonds de gordijnen, maar laat geen (over)gordijnen over uw radiatoren en thermostaatkraan hangen.
 • Zorg dat de thermostaat de juiste temperatuur registreert. Voorkom tocht en warmtebronnen nabij de thermostaat.
 • Ga zuinig om met warm water, gebruik een spaardouchekop en beperk uw doucheduur.
 • Controleer uw warmteafleverset regelmatig op lekkages.
 • Als de warmte-afleverset niet  wordt gehuurd van SVP, laat* deze dan eenmaal in de drie jaar onderhouden door een gecertificeerd ‘Keurmerk Installateur’!

*Voor huurders bij een woningbouwcorporatie geldt dat het onderhoud via de verhuurder verloopt. Huurt u de woning? Breng dan eerst uw woningbouwcorporatie op de hoogte.