Chat with us, powered by LiveChat

Proef Spaarzaam

 

Header met thermometer Spaarzaam

Goed nieuws! Door een verandering in de Warmtewet is het nu voor klanten mogelijk om vanaf 1 januari 2020 een ander soort tarief dan het tarief op basis van het Niet-Meer-Dan-Anders-principe (NMDA) te kiezen. Deze verruiming van de warmtewet wil Stadsverwarming Purmerend graag gebruiken om klanten meer invloed op de warmterekening te geven. Daarom bieden wij u vanaf 2020 de mogelijkheid om deel te nemen aan de proef ‘Spaarzaam’.

Spaarzaam thermometer klant ca. 15 GJ verbruik

Veel van onze klanten zijn bewust bezig met het besparen van energie. Dit kan door bijvoorbeeld het huis te isoleren en ook door bewust om te gaan met het warmteverbruik. Op die manier leveren zij een positieve bijdrage aan een duurzame samenleving en krijgen een lagere energierekening. Door bewust met energie om te gaan, dalen de variabele kosten (de kosten voor het verbruik van warmte) op uw rekening. Bij klanten met een laag verbruik is dit ook het geval, maar de vaste kosten (de kosten voor o.a. het vastrecht) maken 50% of meer van de totale rekening uit.

Hier gaat de proef Spaarzaam verandering in brengen. Energie besparen moet ook meer lonen voor klanten met meer dan 50% vaste kosten!

Proef Spaarzaam

In de proef Spaarzaam wordt een deel van het vastrecht verschoven naar de variabele kosten. Dit is het gedeelte dat afhankelijk is van uw warmteafname. Het voordeel hiervan is dat wanneer u minder warmte verbruikt dan normaal, u minder gaat betalen. Dat was met het Niet-Meer-Dan-Anders-tarief ook zo, maar door de verschuiving van vast naar variabel tellen besparingen op het aantal GJ’s dat u verbruikt extra.

Hieronder ziet u een rekenvoorbeeld wat dit betekent voor een klant die op jaarbasis circa 15 GJ verbruikt, nog zonder dat deze energie heeft bespaard.

Thermometer niet-meer-dan-anders-tariefThermometer Spaarzaamtarief

Bij een succesvolle uitkomst van deze proef kan deze tariefsoort aan alle klanten van stadsverwarming beschikbaar gesteld worden.

Deelnemen

Natuurlijk is iedere situatie anders. U kunt zelf bepalen of de Spaarzaam proef voor u interessant is. Wij hebben een persoonlijk overzicht ontwikkeld dat eenvoudig inzicht geeft wat de proef voor u kan betekenen. Kijk hiervoor in uw “Mijn Stadverwarming” of neem telefonisch contact op met onze klantenservice.

Het standaardtarief van Stadsverwarming Purmerend is het Niet-Meer-Dan-Anders-tarief volgens de Warmtewet. Dit tarief houdt in dat de gemiddelde warmteklant voor eenzelfde hoeveelheid warmte evenveel betaalt als een gemiddelde gasklant. Door deel te nemen aan de proef kiest u voor een ander tarief en doet u daarmee afstand van deze bescherming. Bij een strenge winter kan het voorkomen dat u meer GJ’s verbruikt.  Hierdoor kan uw warmterekening hoger uitvallen dan eerder, doordat het GJ tarief door de verschuiving van vastrecht naar variabel, hoger is dan bij het standaard tarief op basis van het Niet-Meer-Dan-Anders-principe.

Start proef

Scherm Mijn StadsverwarmingLog vanaf 6 januari 2020 in op “Mijn Stadverwarming” om te ontdekken of de proef voor u interessant is.U kunt zich tot 31 januari 2020 aanmelden. Er is binnen de proef plaats voor 1.000 deelnemers. De verrekening zal met terugwerkende kracht, vanaf 1 januari 2020, plaatsvinden. De proef loopt van 1 januari t/m 31 december 2020.

Met de proef Spaarzaam zijn wij ervan overtuigd dat we, luisterend naar de wensen van de inwoners van Purmerend, een goede stap zetten naar een betaalbare en duurzame warmte-oplossing voor heel Purmerend. Natuurlijk houden we u tijdens de proefperiode regelmatig op de hoogte van de ontwikkelingen en bevindingen van de deelnemers. Ook zullen wij met u in contact blijven om te zien wat uw verbruik is.

Vragen? Wij helpen u graag! Neem dan contact op met onze collega’s van de klantenservice via de chat die u rechts onderaan deze pagina vindt of via telefoonnummer 0900 9807 (lokaal tarief). Wij zijn op werkdagen van 8:00 uur tot 18:00 uur bereikbaar.

Wegens een storing bij ons telefonie provider, zijn we tijdelijk telefonisch niet bereikbaar. Ons excuses hier voor.

test11-2

test 2 : wijzigingen 

 

 

 

Omhoog